Covid update 12/10/2020

Zoals u wellicht al hebt vernomen heeft de Minister van Sport Ben Weyts in overleg met de verschillende sportfederaties deze namiddag bijkomende maatregelen genomen om de sterke stijging van het aantal corona-besmettingen tegen te gaan. En die hebben ook onze basketbalsport en onze club getroffen.
Vanaf komende woensdag 14 oktober geldt "code oranje" in de sportwereld. Dat betekent concreet dat : - competities vanaf U14 wordt stilgelegd - trainen kan nog, maar enkel contactloos - geen kleedkamers meer beschikbaar (ook niet voor U10 en U12 wedstrijden)
Deze maatregelingen blijven voorlopig tot en met 8 november (einde herfstvakantie). Dan volgt een evaluatie en hopen we allemaal dat de competities zo snel mogelijk kunnen hervat worden.
Deze namiddag hebben wij binnen onze club met bestuur en coaches overlegd en hebben we besloten om de trainingen van alle jeugdploegen verder te laten doorgaan. De coaches zullen aangepaste trainingen voorzien met aandacht voor conditie, shot, … en zorgen ervoor dat de afstandsregels gerespecteerd worden. Ze doen er alles aan om te vermijden dat ook de trainingen worden stilgelegd. Ze verwachten dan ook dat iedereen hen daarbij helpt en hopen met u dat de competitie zo vlug als mogelijk kan hernomen worden.
In de sporthallen blijven de andere coronamaatregelen (registratie, mondmaskers, circulatieplannen, …) van kracht.
De trainingen van de seniorenploegen worden voorlopig ook stilgelegd. De betrokken coaches bekijken wanneer deze opnieuw kunnen worden opgestart.
Wij volgen de wijzigingen heel goed op en brengen u uiteraard op de hoogte van eventuele wijzigingen. Wij posten de laatste updates op onze Facebookpagina en jullie ploegverantwoordelijke zal jullie ook zeker op de hoogte houden over de wijzigingen binnen uw ploeg.
Hopelijk zien we mekaar spoedig terug en hou het veilig intussen.
Contact

secretaris@basketmeetjesland.be
Leopoldlaan 31A
9900 Eeklo